Marsipanbrød, med sjokoladetrekk

Energi i 100 g

2 148 kJ (515 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 52 g
Fett: 29,5 g
Protein: 9 g
Vann: 7 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 41 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 148 kJ (515 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett13529,5 g50%
KarbohydratMI018152 g41%
Kostfiber1353 g1%
Protein1359 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI01427 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO49,8 g
Sukker, tilsatt33148,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten13523 µg
Retinol1350 µg
Vitamin D1350 µg0 %
Vitamin E1358,4 mg-ATE70 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)1351,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1350,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)13521 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)1350 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1350 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)13587 mg7 %
Kalium (K)135280 mg8 %
Natrium (Na)1357 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)135195 mg30 %
Magnesium (Mg)13599 mg33 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1351,5 mg13 %
Kobber (Cu)1350,38 mg42 %
Sink (Zn)1351,2 mg8 %
Selen (Se)1351 µg1 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1272Almond
C0132Seed, skin removed, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0003Cooking method not applicable
H0158Sucrose added
H0231Chocolate or cocoa added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: