Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 39 g
Karbohydrat: 28,8 g
Fett: 25,6 g
Protein: 5,7 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 61 E%
Karbohydrat: 32 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 544 kJ (371 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000225,6 g61%
KarbohydratMI018128,8 g31%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00025,7 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014239 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00024,3 g
SukkerarterMI000224,4 g
Sukker, tilsattMI000222,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325170 µg-RE22 %
BetakarotenMI000296 µg
RetinolMI0002162 µg
Vitamin DMI00020,3 µg3 %
Vitamin EMI00022,9 mg-ATE24 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000269 mg6 %
Kalium (K)MI0002124 mg3 %
Natrium (Na)MI000238 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002142 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000235 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,7 mg6 %
Kobber (Cu)MI00020,17 mg18 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00028 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1201Cow
C0161Heavy cream
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0122Jelly, jam or preserve added
H0186Egg added
H0319Wheat added
H0356Other substance coated or covered
H0358Aerated by whipping
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: