Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 91 g
Fett: 8,3 g
Protein: 0,7 g
Energiinnhold
Fett: 96 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 319 kJ (78 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1028,3 g96%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein1020,7 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014291 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse200 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt200 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E938,4 mg-ATE70 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)200 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)200 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)200 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)200 mg0 %
Vitamin B9 (folat)200 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)102180 mg15 %
Kalium (K)102150 mg4 %
Natrium (Na)102700 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)1020 mg0 %
Magnesium (Mg)200 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)930,1 mg0 %
Kobber (Cu)200 mg0 %
Sink (Zn)200 mg0 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0123Cream product analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1017Oil-producing plant
C0190Fat or oil
E0130Liquid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0184Milk added
H0303Sorbitol added
H0317Carotenes added
H0368Stabilizer added
J0148Ultra pasteurized (UP) by heat
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
93
KBS (2020), Universitetet i Oslo
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: