Miso, fermentert soyabønnepasta
Energi i 100 g
Per 100 g
758 kJ (182 kcal)
758 kJ (182 kcal)
Porsjonsstørrelse:
| Karbohydrat | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| Stivelse | 331 | 0,3 g | 
| Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 1,2 g | 
| Sukker, tilsatt | 331 | 0 g | 
| Sukker, fritt | 331 | 0 g | 
| Fett | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| Mettede fettsyrer | MI0208 | 1,6 g | 
| Transfettsyrer | 50 | 0 g | 
| Enumettede fettsyrer | MI0210 | 1,9 g | 
| Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 6,3 g | 
| Omega-3 | 500a | 1 g | 
| Omega-6 | 500a | 5,3 g | 
| Kolesterol | 500a | 0 mg | 
| Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| C12:0 (laurinsyre) | 500a | 0 g | 
| C14:0 (myristinsyre) | 500a | 0 g | 
| C16:0 (palmitinsyre) | 500a | 1,1 g | 
| C18:0 (stearinsyre) | 500a | 0,4 g | 
| Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde | 
|---|---|---|
| C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 500a | 0 g | 
| C18:1 sum (oljesyre) | 500a | 1,8 g | 
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Vitamin A (RAE) | MI0325 | 2 µg-RE | |
| Vitamin A (RE) | MI0322 | 4 µg-RE | 0 % | 
| Betakaroten | 400f | 24 µg | |
| Retinol | 500a | 0 µg | |
| Vitamin D | 500a | 0 µg | 0 % | 
| Vitamin E | 500a | 1,1 mg-ATE | 9 % | 
| Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Vitamin B1 (tiamin) | 500a | 0,04 mg | 3 % | 
| Vitamin B2 (riboflavin) | 500a | 0,12 mg | 7 % | 
| Vitamin B3 (niacin) | 500a | 1,2 mg | |
| Niacinekvivalenter | MI0421 | 4,1 mg | 20 % | 
| Vitamin B6 (pyridoksin) | 500a | 0,13 mg | 7 % | 
| Vitamin B9 (folat) | 500a | 54 µg | 16 % | 
| Vitamin B12 (kobalamin) | 500a | 0 µg | 0 % | 
| Vitamin C (askorbinsyre) | 500a | 0 mg | 0 % | 
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Kalsium (Ca) | 500a | 150 mg | 13 % | 
| Kalium (K) | 500a | 930 mg | 27 % | 
| Natrium (Na) | 500a | 4 300 mg | |
| Salt (NaCl) | MI0120 | 10,8 g | |
| Fosfor (P) | 500a | 250 mg | 39 % | 
| Magnesium (Mg) | 500a | 130 mg | 43 % | 
| Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI | 
|---|---|---|---|
| Jern (Fe) | 500a | 6,8 mg | 61 % | 
| Kobber (Cu) | 500a | 0,66 mg | 73 % | 
| Sink (Zn) | 500a | 2 mg | 14 % | 
| Selen (Se) | 500a | 19 µg | 22 % | 
| Jod (I) | 500a | 31 µg | 22 % | 
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
| LanguaL | Klassifisering | 
|---|---|
| A0263 | Condiment sauce (US CFR) | 
| A0858 | Condiment (EUROFIR) | 
| B1452 | Soybean | 
| C0208 | Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM) | 
| E0119 | Semisolid with smooth consistency | 
| F0001 | Extent of heat treatment not known | 
| G0003 | Cooking method not applicable | 
| H0119 | Microbially/enzymatically modified | 
| H0173 | Salted | 
| J0104 | Preserved by fermentation | 
| J0131 | Preserved by chilling | 
| K0003 | No packing medium used | 
| M0001 | Container or wrapping not known | 
| N0001 | Food contact surface not known | 
| P0024 | Human consumer, no age specification | 
| Z0112 | Food industry prepared |