Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 36,3 g
Vann: 26 g
Fett: 25,3 g
Protein: 9,4 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Karbohydrat: 36 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 739 kJ (417 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000225,3 g53%
KarbohydratMI018136,3 g35%
KostfiberMI00023 g1%
ProteinMI00029,4 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014226 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,3 g
SukkerarterMI000234 g
Sukker, tilsattMI000232,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032551 µg-RE6 %
BetakarotenMI00025 µg
RetinolMI000251 µg
Vitamin DMI00020,9 µg9 %
Vitamin EMI000210,4 mg-ATE86 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,25 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000239 µg12 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000267 mg5 %
Kalium (K)MI0002255 mg7 %
Natrium (Na)MI000253 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002170 mg26 %
Magnesium (Mg)MI000252 mg17 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,6 mg14 %
Kobber (Cu)MI00020,49 mg54 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00028 µg9 %
Jod (I)MI000212 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0135Bakery product, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1533European filbert
C0155Seed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: