Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Kostfiber: 8 g
Karbohydrat: 6,1 g
Protein: 0,7 g
Fett: 0,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 52 E%
Kostfiber: 32 E%
Fett: 9 E%
Protein: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 201 kJ (48 kcal)
  • Spiselig del: 65 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420a0,5 g9%
KarbohydratMI01816,1 g52%
Kostfiber410f8 g32%
Protein410f0,7 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO6 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325950 µg-RE126 %
Betakaroten420a11 400 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E410f7,1 mg-ATE59 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420a0,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)420a0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)420a0,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420a0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)410f52 µg16 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)410f601 mg572 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)410f130 mg11 %
Kalium (K)410f360 mg10 %
Natrium (Na)410f1 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)410f46 mg7 %
Magnesium (Mg)410f29 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)701G0,3 mg2 %
Kobber (Cu)420a0,18 mg20 %
Sink (Zn)410f0,3 mg2 %
Selen (Se)410f10 µg11 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0113Spice or herb (US CFR)
A0867Sandwich filling (EUROFIR)
B1225Rose
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
410f
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 20 (2019). Nettversjon, www.fineli.fi
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: