Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 94 g
Karbohydrat: 5 g
Alkohol: 0,4 g
Protein: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 82 E%
Alkohol: 11 E%
Protein: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 103 kJ (24 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett104a0 g0%
KarbohydratMI01815 g82%
Kostfiber500 g0%
Protein104a0,4 g6%
Alkohol3130,4 g11%
VannMI014294 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,5 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten450b0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E200 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450b0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)450a0,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)450a5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)450b0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a3 mg0 %
Kalium (K)2030 mg0 %
Natrium (Na)450a2 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450a19 mg2 %
Magnesium (Mg)450a7 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3130 mg0 %
Kobber (Cu)450b0 mg0 %
Sink (Zn)450b0 mg0 %
Selen (Se)450b0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0295Alcoholic beverage analog (US CFR)
A0847Beer or beer-like beverage (EUROFIR)
B1230Barley
C0102Germinated or sprouted seed
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0227Flavoring, spice or herb added
H0246Carbonated by fermentation
H0256Carbohydrate fermented
H0286Alcohol fully removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
104a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
313
Bryggeriindustriens forskningslaboratorium. Analysedata. Internt notat, 1994.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450b
Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: