Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 54 g
Fett: 16,7 g
Karbohydrat: 15,1 g
Protein: 13,4 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Karbohydrat: 23 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 111 kJ (267 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000216,7 g55%
KarbohydratMI018115,1 g23%
KostfiberMI00020,9 g0%
ProteinMI000213,4 g20%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014254 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000213,5 g
SukkerarterMI00021,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325126 µg-RE16 %
BetakarotenMI000240 µg
RetinolMI0002123 µg
Vitamin DMI00021,5 µg15 %
Vitamin EMI00022 mg-ATE16 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002193 mg16 %
Kalium (K)MI0002162 mg4 %
Natrium (Na)MI0002245 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002225 mg35 %
Magnesium (Mg)MI000218 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021,4 mg10 %
Selen (Se)MI00028 µg9 %
Jod (I)MI000217 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0100Pie, unsweetened, or pizza (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0151Spice or herb added
H0186Egg added
H0191Meat added
H0207Filled or stuffed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: