Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 48 g
Fett: 30,5 g
Karbohydrat: 18,8 g
Protein: 2,5 g
Energiinnhold
Fett: 76 E%
Karbohydrat: 21 E%
Protein: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 491 kJ (360 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000230,5 g75%
KarbohydratMI018118,8 g21%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI00022,5 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014248 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000218,8 g
Sukker, tilsattMI000216,4 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325290 µg-RE38 %
BetakarotenMI0002179 µg
RetinolMI0002275 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020 mg0 %
Vitamin B9 (folat)MI00020 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000263 mg5 %
Kalium (K)MI00020 mg0 %
Natrium (Na)MI000227 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI000275 mg11 %
Magnesium (Mg)MI00020 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020 mg0 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00028 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0169Gelatin dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0151Solid
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0018Boiled and undrained
H0136Sugar or sugar syrup added
H0165Gelatin added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: