Paranøtter
Energi i 100 g
Per 100 g
2 890 kJ (702 kcal)
2 890 kJ (702 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 614 | 0 g |
Sukkerarter | 614 | 1,8 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 614 | 15,4 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 614 | 20,1 g |
Flerumettede fettsyrer | 614 | 29,2 g |
Omega-3 | 614 | 0 g |
Omega-6 | 614 | 29,2 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 614 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 614 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 614 | 9,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 614 | 6 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 614 | 0,2 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 614 | 19,9 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 614 | 5 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 614 | 6,1 mg-ATE | 50 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 614 | 0,73 mg | 56 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 614 | 0 mg | 0 % |
Vitamin B3 (niacin) | 614 | 0,5 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 614 | 0,33 mg | 18 % |
Vitamin B9 (folat) | 614 | 5 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 614 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 614 | 176 mg | 15 % |
Kalium (K) | 614 | 623 mg | 18 % |
Natrium (Na) | 614 | 0 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0 g | |
Fosfor (P) | 614 | 723 mg | 112 % |
Magnesium (Mg) | 614 | 400 mg | 133 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 614 | 2,4 mg | 21 % |
Kobber (Cu) | 614 | 1,75 mg | 194 % |
Sink (Zn) | 614 | 3,8 mg | 27 % |
Selen (Se) | 614 | 225 µg | 264 % |
Jod (I) | 614 | 0 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0260 | Nut or nut product (US CFR) |
A0823 | Nut, seed or kernel (EUROFIR) |
B1463 | Brazil nut |
C0133 | Seed, skin present, germ present |
E0150 | Whole, natural shape |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |