Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 78 g
Fett: 11,6 g
Karbohydrat: 6,8 g
Protein: 1,9 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Karbohydrat: 20 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 590 kJ (142 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,6 g73%
KarbohydratMI01816,8 g19%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00021,9 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014278 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,9 g
SukkerarterMI00023,9 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325108 µg-RE14 %
BetakarotenMI000265 µg
RetinolMI0002102 µg
Vitamin DMI00021,1 µg11 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000217 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000269 mg6 %
Kalium (K)MI0002171 mg5 %
Natrium (Na)MI0002373 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI000271 mg11 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00028 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1483Parsnip
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0004Cooked by dry heat
H0221Fat or oil added
H0296Cream added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: