Pistasjnøtter, saltet

Energi i 100 g

2 248 kJ (543 kcal)

Mer pistasjnøtter:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 44,8 g
Protein: 21 g
Vann: 15 g
Kostfiber: 10 g
Karbohydrat: 9,1 g
Energiinnhold
Fett: 74 E%
Protein: 16 E%
Karbohydrat: 7 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 248 kJ (543 kcal)
  • Spiselig del: 53 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460e44,8 g73%
KarbohydratMI01819,1 g6%
Kostfiber460e10 g3%
Protein460e21 g15%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3311,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO7,7 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032513 µg-RE1 %
Betakaroten460e156 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460e2,4 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460e0,7 mg53 %
Vitamin B2 (riboflavin)460e0,23 mg14 %
Vitamin B3 (niacin)460e1,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)460e1,12 mg62 %
Vitamin B9 (folat)460e51 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460e3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460e107 mg9 %
Kalium (K)460e1 007 mg29 %
Natrium (Na)460e428 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)460e469 mg73 %
Magnesium (Mg)460e109 mg36 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460e4 mg36 %
Kobber (Cu)460e1,29 mg143 %
Sink (Zn)460e2,3 mg16 %
Selen (Se)400c2 µg2 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1416Pistachio
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: