Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Karbohydrat: 12,4 g
Fett: 1,5 g
Protein: 1,3 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 71 E%
Fett: 19 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 296 kJ (70 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,5 g18%
KarbohydratMI018112,4 g71%
KostfiberMI00021 g2%
ProteinMI00021,3 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00025,8 g
SukkerarterMI00026,6 g
Sukker, tilsattMI00022,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
BetakarotenMI00025 µg
RetinolMI00023 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000233 mg2 %
Kalium (K)MI0002207 mg6 %
Natrium (Na)MI0002468 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)MI000215 mg2 %
Magnesium (Mg)MI000212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B1276Tomato
C0167Fruit
E0110Semiliquid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0259Rehydrated
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: