Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Protein: 30 g
Fett: 20 g
Karbohydrat: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 59 E%
Protein: 41 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 255 kJ (301 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a20 g58%
KarbohydratMI01810,3 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a30 g40%
Alkohol500 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,3 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325277 µg-RE36 %
Betakaroten114a148 µg
Retinol114a265 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,38 mg23 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a35 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a2,5 µg62 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a900 mg78 %
Kalium (K)114a82 mg2 %
Natrium (Na)114a440 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)114a650 mg101 %
Magnesium (Mg)114a36 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)114a0,05 mg5 %
Sink (Zn)114a4,9 mg35 %
Selen (Se)114a12 µg14 %
Jod (I)114a45 µg32 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0152Divided into pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0298Clotting enzyme added
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: