Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Karbohydrat: 28,4 g
Protein: 11,7 g
Fett: 7,5 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 28 E%
Protein: 20 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 979 kJ (233 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,5 g28%
KarbohydratMI018128,4 g49%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000211,7 g20%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000227 g
SukkerarterMI00021,4 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032529 µg-RE3 %
BetakarotenMI000281 µg
RetinolMI000222 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,14 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000226 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002105 mg9 %
Kalium (K)MI0002158 mg4 %
Natrium (Na)MI0002331 mg
Salt (NaCl)MI00020,9 g
Fosfor (P)MI0002147 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000224 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,2 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,11 mg12 %
Sink (Zn)MI00022 mg14 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0100Pie, unsweetened, or pizza (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0191Meat added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: