Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Karbohydrat: 13,6 g
Fett: 7,6 g
Protein: 2,1 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 42 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 556 kJ (133 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,6 g50%
KarbohydratMI018113,6 g41%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00022,1 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000211,6 g
SukkerarterMI00022 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032582 µg-RE10 %
BetakarotenMI000244 µg
RetinolMI000278 µg
Vitamin DMI00020,6 µg6 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000217 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000210 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000229 mg2 %
Kalium (K)MI0002422 mg12 %
Natrium (Na)MI0002369 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI000261 mg9 %
Magnesium (Mg)MI000228 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0830Potato dish (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0151Spice or herb added
H0259Rehydrated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: