Potetskruer, potetringer
Energi i 100 g
Per 100 g
2 051 kJ (490 kcal)
2 051 kJ (490 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 20 | 60 g |
Sukkerarter | 20 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 20 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 420c | 10,1 g |
Transfettsyrer | 420c | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 420c | 9,8 g |
Flerumettede fettsyrer | 420c | 2,6 g |
Omega-3 | 420c | 0,1 g |
Omega-6 | 420c | 2,5 g |
Kolesterol | 20 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 420c | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 420c | 0,2 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 420c | 8,8 g |
C18:0 (stearinsyre) | 420c | 1,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 20 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 420c | 9,8 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 20 | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 20 | 0,1 mg-ATE | 0 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 420c | 0,25 mg | 19 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 420c | 0,08 mg | 5 % |
Vitamin B3 (niacin) | 420c | 2,8 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 420c | 0,33 mg | 18 % |
Vitamin B9 (folat) | 420c | 69 µg | 21 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 100 | 10 mg | 9 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 420c | 31 mg | 2 % |
Kalium (K) | 420c | 630 mg | 18 % |
Natrium (Na) | 122 | 1 320 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 3,3 g | |
Fosfor (P) | 420c | 129 mg | 20 % |
Magnesium (Mg) | 420c | 36 mg | 12 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 420c | 1,4 mg | 12 % |
Kobber (Cu) | 420c | 0,18 mg | 20 % |
Sink (Zn) | 420c | 0,7 mg | 5 % |
Selen (Se) | 420c | 1 µg | 1 % |
Jod (I) | 325 | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0228 | Snack food (US CFR) |
A0868 | Savoury snack (EUROFIR) |
B1218 | Potato |
C0240 | Root, tuber or bulb, without peel |
E0140 | Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0146 | Starch added |
H0151 | Spice or herb added |
H0263 | Vegetable fat or oil added |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0197 | Bag, sack or pouch |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |