Raclette, ost
Energi i 100 g
Per 100 g
1 481 kJ (357 kcal)
1 481 kJ (357 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | 20 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 480a | 16,7 g |
Transfettsyrer | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | 480a | 6,5 g |
Flerumettede fettsyrer | 480a | 1,3 g |
Omega-3 | 109c | 0,1 g |
Omega-6 | 109c | 0,5 g |
Kolesterol | 480a | 84 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 109c | 0,9 g |
C14:0 (myristinsyre) | 109c | 2,6 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 109c | 6,9 g |
C18:0 (stearinsyre) | 109c | 2,8 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 109c | 0,3 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 109c | 5,3 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 263 µg-RE | 35 % |
Betakaroten | 480a | 100 µg | |
Retinol | 480a | 255 µg | |
Vitamin D | 480a | 0,2 µg | 2 % |
Vitamin E | 480a | 0,7 mg-ATE | 5 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 480a | 0,01 mg | 0 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 480a | 0,22 mg | 13 % |
Vitamin B3 (niacin) | 480a | 0,2 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 480a | 0,06 mg | 3 % |
Vitamin B9 (folat) | 480a | 49 µg | 15 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 480a | 1,4 µg | 35 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 480a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 480a | 671 mg | 58 % |
Kalium (K) | 480a | 70 mg | 2 % |
Natrium (Na) | 480a | 728 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,8 g | |
Fosfor (P) | 480a | 492 mg | 76 % |
Magnesium (Mg) | 480a | 27 mg | 9 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 480a | 0,1 mg | 0 % |
Kobber (Cu) | 430a | 0,06 mg | 6 % |
Sink (Zn) | 480a | 3,9 mg | 27 % |
Selen (Se) | 430a | 8 µg | 9 % |
Jod (I) | 325 | 27 µg | 19 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0312 | Semihard cheese (CODEX) |
A0785 | Cured cheese (EUROFIR) |
B1201 | Cow |
C0245 | Curd |
E0147 | Whole, shape achieved by forming |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0298 | Clotting enzyme added |
H0327 | Surface bacteria cured |
H0328 | Interior bacteria cured |
J0104 | Preserved by fermentation |
J0131 | Preserved by chilling |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |