Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Karbohydrat: 12,5 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,3 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 84 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 252 kJ (60 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400d0,1 g1%
KarbohydratMI018112,5 g83%
Kostfiber6022 g6%
Protein6021,3 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO12,5 g
Sukker, tilsatt33112,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol60a0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6020 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)60a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)60a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)60a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)60222 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)6023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)60217 mg1 %
Kalium (K)602180 mg5 %
Natrium (Na)602170 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)60217 mg2 %
Magnesium (Mg)6029 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6020,3 mg2 %
Kobber (Cu)6020,05 mg5 %
Sink (Zn)6020,3 mg2 %
Selen (Se)400d0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0271Vegetable pickle (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B2940Red beet
C0238Root, tuber or bulb
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0190Pickled
H0200Acidified
H0227Flavoring, spice or herb added
J0120Preserved by heat treatment
K0011Packed in edible medium
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0219Drained

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400d
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
602
Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: