Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Fett: 16,4 g
Karbohydrat: 5,2 g
Protein: 3 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 81 E%
Karbohydrat: 12 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 750 kJ (181 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000216,4 g80%
KarbohydratMI01815,2 g11%
KostfiberMI00020,5 g0%
ProteinMI00023 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,4 g
SukkerarterMI00024,8 g
Sukker, tilsattMI00021,4 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325240 µg-RE32 %
BetakarotenMI0002151 µg
RetinolMI0002227 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002111 mg9 %
Kalium (K)MI0002153 mg4 %
Natrium (Na)MI0002362 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI000269 mg10 %
Magnesium (Mg)MI000212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,01 mg1 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI000214 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0276Dressing for food (US CFR)
A0853Spice, condiment or other ingredient (EUROFIR)
B1201Cow
C0160Light cream
E0102Liquid, high viscosity
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: