Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Fett: 31 g
Protein: 19 g
Energiinnhold
Fett: 78 E%
Protein: 22 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 470 kJ (355 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett470b31 g78%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein470b19 g21%
Alkohol500 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325300 µg-RE40 %
Betakaroten470b58 µg
Retinol470b295 µg
Vitamin D470b0,7 µg6 %
Vitamin E470b0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)470b0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)470b0,41 mg25 %
Vitamin B3 (niacin)470b0,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)470b0,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)470b45 µg14 %
Vitamin B12 (kobalamin)470b0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)470b608 mg52 %
Kalium (K)470b120 mg3 %
Natrium (Na)470b1 600 mg
Salt (NaCl)MI01204 g
Fosfor (P)470b430 mg67 %
Magnesium (Mg)470b27 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)470b0,4 mg3 %
Kobber (Cu)470b0,12 mg13 %
Sink (Zn)470b3,7 mg26 %
Selen (Se)470b6 µg7 %
Jod (I)32540 µg28 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B2610Ewe
C0245Curd
E0147Whole, shape achieved by forming
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0101Lactic acid fermented
H0203Lactose converted
H0298Clotting enzyme added
H0331Interior mold cured
H0367Salt added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
470b
National Institute for Public Health and the Environment. NEVO online, versjon 2013/4.0.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: