Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Karbohydrat: 4,3 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 3,8 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 40 E%
Protein: 35 E%
Kostfiber: 17 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 182 kJ (43 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400a0,4 g8%
KarbohydratMI01814,3 g39%
Kostfiber2124 g17%
Protein400a3,8 g35%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO3,9 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032517 µg-RE2 %
Betakaroten212200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2120,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)2020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)2020,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)212136 µg42 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)212117 mg111 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)21237 mg3 %
Kalium (K)212378 mg11 %
Natrium (Na)2125 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)202103 mg16 %
Magnesium (Mg)21220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2120,5 mg4 %
Kobber (Cu)2020,06 mg6 %
Sink (Zn)2020,3 mg2 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1611Brussels sprout
C0151Head (PLANT)
E0150Whole, natural shape
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
202
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1994. Grønnsaker og bær. Internt notat.
212
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: