Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 55,8 g
Vann: 22 g
Fett: 10,2 g
Protein: 7,7 g
Kostfiber: 4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 64 E%
Fett: 25 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 490 kJ (354 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000210,2 g25%
KarbohydratMI018155,8 g63%
KostfiberMI00024 g2%
ProteinMI00027,7 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014222 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000239,3 g
SukkerarterMI000216,5 g
Sukker, tilsattMI00029,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00022,3 mg-ATE19 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,21 mg16 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000243 µg13 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000220 mg1 %
Kalium (K)MI0002228 mg6 %
Natrium (Na)MI0002162 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000296 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000226 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,13 mg14 %
Sink (Zn)MI00021 mg7 %
Selen (Se)MI00023 µg3 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0151Sweet roll or sweet bun (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0364Dried or candied fruit added
H0430Ascorbic acid added
H0749White sugar added
H0753Yeast added
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: