Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 56,5 g
Kostfiber: 19 g
Vann: 14 g
Protein: 9,1 g
Fett: 1,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 73 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 11 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 323 kJ (314 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2311,5 g4%
KarbohydratMI018156,5 g72%
Kostfiber23119 g11%
Protein2319,1 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse23155,4 g
Sukkerarter2311,2 g
Sukker, tilsatt2310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten2310 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2310,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2310,44 mg33 %
Vitamin B2 (riboflavin)2310,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)2311,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2310,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)23141 µg12 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2310 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23137 mg3 %
Kalium (K)231470 mg13 %
Natrium (Na)2310 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)231296 mg46 %
Magnesium (Mg)231101 mg33 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2312,5 mg22 %
Kobber (Cu)2310,29 mg32 %
Sink (Zn)2312,5 mg17 %
Selen (Se)2311 µg1 %
Jod (I)2310 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1313Rye
C0133Seed, skin present, germ present
E0106Finely ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
231
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2019-2021. Kornprodukter. Publisert rapport (2021): "Analyse av næringsstoffer, tungmetaller og mykotoksiner i korn". www.mattilsynet.no
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: