Saft, 1000 g sukker pr. l råsaft, ublandet

Energi i 100 g

923 kJ (217 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 53,4 g
Vann: 46 g
Protein: 0,7 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 98 E%
Protein: 1 E%
Fett: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 923 kJ (217 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,1 g0%
KarbohydratMI018153,4 g98%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI00020,7 g1%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000246 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000253,4 g
Sukker, tilsattMI000250 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
BetakarotenMI000230 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00025 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000245 mg42 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000216 mg1 %
Kalium (K)MI0002144 mg4 %
Natrium (Na)MI00022 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000229 mg4 %
Magnesium (Mg)MI00026 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,1 mg0 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0241Soft drink (US CFR)
A0843Soft drink (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0157White sugar
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0362Fruit juice added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: