Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 77 g
Protein: 18,5 g
Fett: 4,3 g
Energiinnhold
Protein: 66 E%
Fett: 34 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 474 kJ (113 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1304,3 g33%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein13018,5 g66%
Alkohol500 g0%
VannMI014277 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032510 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol13010 µg
Vitamin D1306,2 µg62 %
Vitamin E1301,3 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1300,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)1300,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)1306,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1300,44 mg24 %
Vitamin B9 (folat)13012 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)1301,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)1305 mg0 %
Kalium (K)130458 mg13 %
Natrium (Na)13054 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)130217 mg33 %
Magnesium (Mg)13024 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1300,2 mg1 %
Kobber (Cu)1300,03 mg3 %
Sink (Zn)1300,4 mg2 %
Selen (Se)13045 µg52 %
Jod (I)32514 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1877Atlantic halibut
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
130
Beregnet verdi vektet fra salgstall/markedsdata/inntaksdata, f.eks for uspesifiserte matvarer.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: