Sei, filet, melpanert, stekt i fett

Energi i 100 g

678 kJ (162 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Protein: 22,9 g
Fett: 6,4 g
Karbohydrat: 3,1 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Protein: 57 E%
Fett: 35 E%
Karbohydrat: 8 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 678 kJ (162 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00026,4 g34%
KarbohydratMI01813,1 g7%
KostfiberMI00020,2 g0%
ProteinMI000222,9 g57%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014268 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032523 µg-RE3 %
BetakarotenMI00027 µg
RetinolMI000223 µg
Vitamin DMI00021,5 µg15 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,23 mg14 %
Vitamin B3 (niacin)MI00024 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,52 mg28 %
Vitamin B9 (folat)MI000219 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00024,4 µg110 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000221 mg1 %
Kalium (K)MI0002498 mg14 %
Natrium (Na)MI0002104 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002278 mg43 %
Magnesium (Mg)MI000233 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI000235 µg41 %
Jod (I)MI0002219 µg156 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1440Saithe
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0221Fat or oil added
H0319Wheat added
H0356Other substance coated or covered
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: