Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 72 g
Protein: 15,7 g
Fett: 12,2 g
Energiinnhold
Fett: 63 E%
Protein: 37 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 720 kJ (173 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000212,2 g62%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000215,7 g37%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014272 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03256 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00026 µg
Vitamin DMI00020,8 µg8 %
Vitamin EMI00021,2 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,43 mg23 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00023,3 µg82 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000213 mg1 %
Kalium (K)MI0002387 mg11 %
Natrium (Na)MI00021 169 mg
Salt (NaCl)MI01202,9 g
Fosfor (P)MI0002202 mg31 %
Magnesium (Mg)MI000225 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI000223 µg27 %
Jod (I)MI0002146 µg104 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1440Saithe
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0263Vegetable fat or oil added
J0123Sterilized by heat
K0021Packed in vegetable oil
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0219Drained

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: