Sesampostei/-pasta, tahini
Energi i 100 g
Per 100 g
2 582 kJ (626 kcal)
2 582 kJ (626 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0,4 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,4 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 450a | 8,4 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 450a | 22 g |
Flerumettede fettsyrer | 450a | 25,8 g |
Omega-3 | 135 | 0,5 g |
Omega-6 | 135 | 25,3 g |
Kolesterol | 20 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 136 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 136 | 0,1 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 136 | 5,3 g |
C18:0 (stearinsyre) | 136 | 2,5 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 136 | 0,2 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 136 | 21,9 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 1 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 450a | 6 µg | |
Retinol | 450a | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 450a | 2,6 mg-ATE | 21 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 450a | 0,94 mg | 72 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 450a | 0,17 mg | 10 % |
Vitamin B3 (niacin) | 450a | 5,1 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 450a | 0,76 mg | 42 % |
Vitamin B9 (folat) | 450a | 99 µg | 30 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 450a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 450a | 680 mg | 59 % |
Kalium (K) | 450a | 580 mg | 17 % |
Natrium (Na) | 450a | 20 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,1 g | |
Fosfor (P) | 450a | 730 mg | 114 % |
Magnesium (Mg) | 450a | 380 mg | 126 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 450a | 10,6 mg | 96 % |
Kobber (Cu) | 450a | 1,48 mg | 164 % |
Sink (Zn) | 450a | 5,4 mg | 38 % |
Selen (Se) | 460g | 34 µg | 40 % |
Jod (I) | 325 | 0 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0305 | Seed or seed product (US CFR) |
A0824 | Nut or seed product (EUROFIR) |
B1226 | Sesame |
C0155 | Seed |
E0144 | Semisolid |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0001 | Treatment applied not known |
J0001 | Preservation method not known |
K0001 | Packing medium not known |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |