Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 58,9 g
Protein: 18,5 g
Vann: 13 g
Kostfiber: 9 g
Karbohydrat: 0,8 g
Energiinnhold
Fett: 84 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 3 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 582 kJ (626 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a58,9 g84%
KarbohydratMI01810,8 g0%
Kostfiber460e9 g2%
Protein450a18,5 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014213 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,4 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten450a6 µg
Retinol450a0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450a2,6 mg-ATE21 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0,94 mg72 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)450a5,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0,76 mg42 %
Vitamin B9 (folat)450a99 µg30 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a680 mg59 %
Kalium (K)450a580 mg17 %
Natrium (Na)450a20 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)450a730 mg114 %
Magnesium (Mg)450a380 mg126 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a10,6 mg96 %
Kobber (Cu)450a1,48 mg164 %
Sink (Zn)450a5,4 mg38 %
Selen (Se)460g34 µg40 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0305Seed or seed product (US CFR)
A0824Nut or seed product (EUROFIR)
B1226Sesame
C0155Seed
E0144Semisolid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: