Sildesalat, med potet

Energi i 100 g

349 kJ (83 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 81 g
Karbohydrat: 12,6 g
Protein: 3 g
Fett: 2 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 62 E%
Fett: 21 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 349 kJ (83 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022 g21%
KarbohydratMI018112,6 g61%
KostfiberMI00021 g2%
ProteinMI00023 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014281 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,3 g
SukkerarterMI00029,3 g
Sukker, tilsattMI00023,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
BetakarotenMI000214 µg
RetinolMI00021 µg
Vitamin DMI00022,6 µg26 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)MI000214 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,1 µg27 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00025 mg4 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000217 mg1 %
Kalium (K)MI0002294 mg8 %
Natrium (Na)MI0002327 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI000282 mg12 %
Magnesium (Mg)MI000220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,07 mg7 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI000210 µg11 %
Jod (I)MI00024 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B2940Red beet
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0110Semiliquid with solid pieces
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0014Boiled
H0101Lactic acid fermented
H0153Seafood added
H0190Pickled
H0212Vegetable added
H0396Marinaded
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: