Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 74,1 g
Vann: 26 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 100 E%
Protein: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 261 kJ (297 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett500 g0%
KarbohydratMI018174,1 g99%
Kostfiber500 g0%
Protein410d0,1 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014226 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO74,1 g
Sukker, tilsatt33174,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E500 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)410d0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)410d0,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)410d0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)410d74 mg6 %
Kalium (K)410d220 mg6 %
Natrium (Na)410d50 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)410d2 mg0 %
Magnesium (Mg)410d34 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)410b0,24 mg26 %
Sink (Zn)410d0,1 mg0 %
Selen (Se)410d1 µg1 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0142Nonnutritive sweetener (US CFR)
A0836Sugar, honey or syrup (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0271Sugar syrup or syrup solids
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0252Enzymatically modified
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
410b
Omregnet verdi fra referanse 410a: Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 9 (2008).
410d
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: