Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 54 g
Fett: 21,6 g
Karbohydrat: 18,2 g
Protein: 6,4 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 66 E%
Karbohydrat: 25 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 219 kJ (293 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000221,6 g65%
KarbohydratMI018118,2 g25%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI00026,4 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014254 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000218,2 g
Sukker, tilsattMI000216,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325218 µg-RE29 %
BetakarotenMI0002108 µg
RetinolMI0002209 µg
Vitamin DMI00020,8 µg8 %
Vitamin EMI00021,6 mg-ATE13 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI000213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000257 mg4 %
Kalium (K)MI000259 mg1 %
Natrium (Na)MI000264 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002111 mg17 %
Magnesium (Mg)MI00025 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00028 µg9 %
Jod (I)MI000216 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0169Gelatin dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0195Cream
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0158Sucrose added
H0165Gelatin added
H0186Egg added
H0362Fruit juice added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: