Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 36 g
Karbohydrat: 33,8 g
Fett: 22,8 g
Protein: 6,6 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 55 E%
Karbohydrat: 37 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 539 kJ (369 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000222,8 g54%
KarbohydratMI018133,8 g37%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00026,6 g7%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000215 g
SukkerarterMI000218,7 g
Sukker, tilsattMI000218 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325201 µg-RE26 %
BetakarotenMI0002103 µg
RetinolMI0002192 µg
Vitamin DMI00022,7 µg27 %
Vitamin EMI00021,8 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00027 mg6 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000231 mg2 %
Kalium (K)MI0002109 mg3 %
Natrium (Na)MI0002132 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI000295 mg14 %
Magnesium (Mg)MI000213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI000215 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1713Hen
C0225Whole egg without shell
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0262Animal fat or oil added
H0319Wheat added
H0362Fruit juice added
H0363Fruit peel added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: