Sjampinjong, hermetisk, avrent

Energi i 100 g

96 kJ (23 kcal)

Mer sjampinjong:

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 94 g
Protein: 3,4 g
Kostfiber: 2 g
Fett: 0,5 g
Energiinnhold
Protein: 63 E%
Fett: 20 E%
Kostfiber: 17 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 96 kJ (23 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420c0,5 g20%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber420c2 g17%
Protein420c3,4 g62%
Alkohol500 g0%
VannMI014294 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten420c10 µg
Retinol500 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E420c0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420c0,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)420c0,4 mg25 %
Vitamin B3 (niacin)420c3,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)420c23 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420c2 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420c18 mg1 %
Kalium (K)420c190 mg5 %
Natrium (Na)420c5 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420c76 mg11 %
Magnesium (Mg)420c8 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420c0,8 mg7 %
Kobber (Cu)420c0,48 mg53 %
Sink (Zn)420c0,9 mg6 %
Selen (Se)420c3 µg3 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B2937Cultivated mushroom
C0296Fruiting body
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0017Packed in water
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0219Drained

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: