Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 65,2 g
Vann: 18 g
Fett: 11,8 g
Protein: 2,6 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 69 E%
Fett: 27 E%
Protein: 3 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 606 kJ (382 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,8 g27%
KarbohydratMI018165,2 g69%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00022,6 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000218 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,5 g
SukkerarterMI000264,6 g
Sukker, tilsattMI000259 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
BetakarotenMI000212 µg
RetinolMI00022 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00025 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000231 mg2 %
Kalium (K)MI0002174 mg5 %
Natrium (Na)MI00027 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000285 mg13 %
Magnesium (Mg)MI000250 mg16 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022 mg18 %
Kobber (Cu)MI00020,4 mg44 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0287Sweet sauce or topping (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0210Sucrose
E0119Semisolid with smooth consistency
F0018Partially heat-treated
G0001Cooking method not known
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0231Chocolate or cocoa added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: