Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 86 g
Karbohydrat: 8,5 g
Protein: 4 g
Fett: 1,2 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Protein: 26 E%
Fett: 17 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 261 kJ (62 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a1,2 g17%
KarbohydratMI01818,5 g55%
Kostfiber114a0,3 g0%
Protein114a4 g26%
Alkohol500 g0%
VannMI014286 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO8,4 g
Sukker, tilsatt3314,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032515 µg-RE2 %
Betakaroten112a7 µg
Retinol114a14 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)114a5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a125 mg10 %
Kalium (K)114a162 mg4 %
Natrium (Na)114a40 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a115 mg17 %
Magnesium (Mg)114a16 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,4 mg3 %
Kobber (Cu)114a0,01 mg1 %
Sink (Zn)114a0,5 mg3 %
Selen (Se)114a2 µg2 %
Jod (I)114a15 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0158Sucrose added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0231Chocolate or cocoa added
H0306Homogenized or emulsified
H0325Fat partially removed, less than 50% remaining
J0147Sterilized at ultra high temperature (UHT)
K0003No packing medium used
M0213Box
M0342Paperboard container, surface treated both sides
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: