Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 47,4 g
Vann: 31 g
Fett: 19 g
Protein: 1,1 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 52 E%
Fett: 46 E%
Protein: 1 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 537 kJ (367 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett13519 g45%
KarbohydratMI018147,4 g52%
Kostfiber1351 g0%
Protein1351,1 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI014231 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3317,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO39,9 g
Sukker, tilsatt33139,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten1352 µg
Retinol1350 µg
Vitamin D1350 µg0 %
Vitamin E1353,6 mg-ATE30 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1350,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)1350,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)1350,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1350 mg0 %
Vitamin B9 (folat)1352 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)1350 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1350 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)1356 mg0 %
Kalium (K)135176 mg5 %
Natrium (Na)1352 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)13533 mg5 %
Magnesium (Mg)13526 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1350,6 mg5 %
Kobber (Cu)1350,19 mg21 %
Sink (Zn)1350,5 mg3 %
Selen (Se)1350 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0839Chocolate or chocolate product (EUROFIR)
B0001Food source not known
C0222Dextrose
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0231Chocolate or cocoa added
H0263Vegetable fat or oil added
H0280Sugar syrup or sugar syrup solids added
H0749White sugar added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: