Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 58,9 g
Kostfiber: 13 g
Protein: 12,6 g
Vann: 8 g
Fett: 6,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 64 E%
Fett: 16 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 576 kJ (374 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00026,9 g16%
KarbohydratMI018158,9 g63%
KostfiberMI000213 g6%
ProteinMI000212,6 g13%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI01428 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000255 g
SukkerarterMI00023,9 g
Sukker, tilsattMI00022,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032535 µg-RE4 %
BetakarotenMI000214 µg
RetinolMI000234 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00021,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,57 mg43 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)MI00024,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,24 mg13 %
Vitamin B9 (folat)MI000294 µg29 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000252 mg4 %
Kalium (K)MI0002459 mg13 %
Natrium (Na)MI0002926 mg
Salt (NaCl)MI01202,3 g
Fosfor (P)MI0002308 mg48 %
Magnesium (Mg)MI0002100 mg33 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00023,1 mg28 %
Kobber (Cu)MI00020,29 mg32 %
Sink (Zn)MI00023 mg21 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0133Divided into halves, quarters or segments
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0263Vegetable fat or oil added
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: