Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Protein: 16,1 g
Fett: 1,4 g
Energiinnhold
Protein: 84 E%
Fett: 16 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 326 kJ (77 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e1,4 g15%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400e16,1 g84%
Alkohol500 g0%
VannMI014283 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse60a0 g
Sukkerarter60a0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032590 µg-RE12 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e90 µg
Vitamin D400e1,1 µg11 %
Vitamin E400e0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)400e1,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)400e20 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e5 µg125 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e170 mg14 %
Kalium (K)400e121 mg3 %
Natrium (Na)400e73 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)400e200 mg31 %
Magnesium (Mg)400e250 mg83 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e3,5 mg31 %
Kobber (Cu)201,7 mg188 %
Sink (Zn)400e2 mg14 %
Selen (Se)400e50 µg58 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0217Meat, poultry, seafood or related product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B2114Snail
C0173Whole animal or most parts used
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
J0123Sterilized by heat
K0017Packed in water
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: