Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Karbohydrat: 43,6 g
Protein: 1,3 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 97 E%
Protein: 3 E%
Fett: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 766 kJ (180 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,1 g0%
KarbohydratMI000243,6 g96%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI00021,3 g2%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000255 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI000243,6 g
Sukker, tilsattMI000239,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
BetakarotenMI000218 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000216 mg15 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00027 mg0 %
Kalium (K)MI000298 mg2 %
Natrium (Na)MI000220 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI00029 mg1 %
Magnesium (Mg)MI00026 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020 mg0 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0206Frozen nondairy dessert (US CFR)
A0864Dessert (EUROFIR)
B1339Orange
C0300Juice
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0205Egg white added
H0749White sugar added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: