Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 68 g
Protein: 16,5 g
Fett: 16 g
Energiinnhold
Fett: 68 E%
Protein: 32 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 873 kJ (210 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e16 g67%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400e16,5 g32%
Alkohol500 g0%
VannMI014268 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032510 µg-RE1 %
Betakaroten200 µg
Retinol400e10 µg
Vitamin D400e5 µg50 %
Vitamin E400e1 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)400e2,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)400e5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e5,2 µg130 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e18 mg1 %
Kalium (K)400e52 mg1 %
Natrium (Na)400e960 mg
Salt (NaCl)MI01202,4 g
Fosfor (P)400e54 mg8 %
Magnesium (Mg)400e12 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e0,9 mg8 %
Kobber (Cu)200,14 mg15 %
Sink (Zn)400e0,7 mg5 %
Selen (Se)400e22 µg25 %
Jod (I)32516 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1586Atlantic herring
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0173Salted
J0103Preserved by salting
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: