Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Karbohydrat: 13,3 g
Alkohol: 11 g
Energiinnhold
Alkohol: 59 E%
Karbohydrat: 41 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 545 kJ (130 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420a0 g0%
KarbohydratMI018113,3 g41%
Kostfiber500 g0%
Protein420a0 g0%
Alkohol8411 g58%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO13,3 g
Sukker, tilsatt3319,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten420a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)420a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)420a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420a6 mg0 %
Kalium (K)420a29 mg0 %
Natrium (Na)420a27 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)420a4 mg0 %
Magnesium (Mg)420a6 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)420a0,02 mg2 %
Sink (Zn)420a0 mg0 %
Selen (Se)420a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0224Heavy wine, 14-24% alcohol (US CFR)
A0849Wine, fortified wine or wine-like beverage (EUROFIR)
B1329Grape
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0151Spice or herb added
H0232Alcohol fermented
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0170Alcohol content > 9%

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
84
Beregnet ut fra spesifikk omregningsfaktor for alkohol.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: