Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 80 g
Protein: 10,4 g
Karbohydrat: 9,5 g
Fett: 0,5 g
Energiinnhold
Protein: 50 E%
Karbohydrat: 45 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 358 kJ (84 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett110b0,5 g5%
KarbohydratMI01819,5 g45%
Kostfiber500 g0%
Protein110b10,4 g49%
Alkohol500 g0%
VannMI014280 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3317,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,9 g
Sukker, tilsatt3311,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol300 µg
Vitamin D110b2 µg20 %
Vitamin E300,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)300,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)300,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)110b0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)110b0,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)304 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)110b0,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)308 mg0 %
Kalium (K)110b290 mg8 %
Natrium (Na)110b820 mg
Salt (NaCl)MI01202,1 g
Fosfor (P)110b590 mg92 %
Magnesium (Mg)3021 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)300,1 mg0 %
Kobber (Cu)300,02 mg2 %
Sink (Zn)300,3 mg2 %
Selen (Se)110b0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0804Seafood dish (EUROFIR)
B1843Alaska pollock
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0146Starch added
H0205Egg white added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
110b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2017, analysert verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: