Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Karbohydrat: 5,1 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 69 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 13 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 124 kJ (29 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett60a0 g0%
KarbohydratMI01815,1 g68%
Kostfiber400e2 g12%
Protein3001,4 g18%
Alkohol500 g0%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO5,1 g
Sukker, tilsatt3315,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten450c18 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400e0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)450c16 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c10 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c50 mg4 %
Kalium (K)450c180 mg5 %
Natrium (Na)450c590 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)450c23 mg3 %
Magnesium (Mg)450c10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c1,2 mg10 %
Kobber (Cu)450c0,05 mg5 %
Sink (Zn)450c0,3 mg2 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0271Vegetable pickle (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B1406Cabbage
C0151Head (PLANT)
E0100Divided into pieces, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0158Sucrose added
J0123Sterilized by heat
K0030Packed in slightly sweetened water or juice
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0220Not drained

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
300
Nordnes T og Offergaard E. Næringsinnholdet i frukt, bær og grønnsaker. Forskning og forsøk i landbruket, 1958.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: