Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 71 g
Karbohydrat: 12,8 g
Protein: 8,1 g
Kostfiber: 7 g
Fett: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 49 E%
Protein: 31 E%
Kostfiber: 12 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 447 kJ (106 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400c1 g8%
KarbohydratMI018112,8 g48%
Kostfiber400c7 g12%
Protein400c8,1 g30%
Alkohol500 g0%
VannMI014271 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33112,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,3 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten400c0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400c0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)400c0,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)400c19 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c75 mg6 %
Kalium (K)400c218 mg6 %
Natrium (Na)400c226 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)400c91 mg14 %
Magnesium (Mg)400c31 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c2,1 mg19 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400c0,7 mg5 %
Selen (Se)400c0 µg0 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1567Bean (VEGETABLE)
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: