Syrnet melk, Kefir, med smak, Q-meieriene

Energi i 100 g

254 kJ (60 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 7,9 g
Protein: 3,1 g
Fett: 1,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 53 E%
Fett: 26 E%
Protein: 21 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 254 kJ (60 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett115a1,8 g26%
KarbohydratMI01817,9 g52%
Kostfiber500 g0%
Protein115a3,1 g20%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter115a7,9 g
Sukker, tilsatt115a4 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03253 µg-RE0 %
BetakarotenMI02322 µg
RetinolMI02323 µg
Vitamin D115b1 µg10 %
Vitamin EMI02320 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI02320,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)115b0,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)115b0,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)115b0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI02323 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)1280,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI02320 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)128110 mg9 %
Kalium (K)128162 mg4 %
Natrium (Na)12840 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)12895 mg14 %
Magnesium (Mg)MI02328 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI02320 mg0 %
Kobber (Cu)MI02320,01 mg1 %
Sink (Zn)MI02320,3 mg2 %
Selen (Se)MI02321 µg1 %
Jod (I)12814 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0139Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0227Flavoring, spice or herb added
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
K0003No packing medium used
M0146Paperboard container with plastic liner
M0213Box
M0343Paperboard container, surface treated inside
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
115a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
115b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, analysert verdi
128
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2022
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: