Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 67 g
Karbohydrat: 12,9 g
Fett: 9,5 g
Protein: 9,3 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Karbohydrat: 30 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 738 kJ (177 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,5 g47%
KarbohydratMI018112,9 g29%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00029,3 g21%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000267 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000210,4 g
SukkerarterMI00022,6 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032560 µg-RE8 %
BetakarotenMI0002178 µg
RetinolMI000246 µg
Vitamin DMI00021,4 µg13 %
Vitamin EMI00020,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,18 mg10 %
Vitamin B9 (folat)MI000222 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00021,4 µg35 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000210 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000287 mg7 %
Kalium (K)MI0002238 mg7 %
Natrium (Na)MI0002387 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002150 mg23 %
Magnesium (Mg)MI000220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0139Multicomponent meal (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0108Physical state, shape or form, multiple
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0003Cooking method not applicable
H0180Food added
H0212Vegetable added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: