Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Karbohydrat: 14,5 g
Protein: 4,8 g
Kostfiber: 2 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 70 E%
Protein: 23 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 354 kJ (84 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c0,2 g2%
KarbohydratMI018114,5 g70%
Kostfiber1222 g4%
Protein1224,8 g23%
Alkohol500 g0%
Vann450c73 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO14,5 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325146 µg-RE19 %
Betakaroten450c1 750 µg
Retinol450c0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450c5,2 mg-ATE43 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,98 mg75 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)450c3,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)450c39 µg12 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c45 mg42 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c45 mg3 %
Kalium (K)450c1 257 mg36 %
Natrium (Na)122400 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)450c94 mg14 %
Magnesium (Mg)450c57 mg19 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c4,5 mg40 %
Kobber (Cu)450c0,41 mg45 %
Sink (Zn)450c0,6 mg4 %
Selen (Se)450c1 µg1 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0179Condiment or relish (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B1276Tomato
C0230Fruit, peel removed, core, pit or seed present
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0151Metal container
N0041Metal
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
122
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2015.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: