Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 67 g
Protein: 18 g
Vann: 15 g
Energiinnhold
Fett: 89 E%
Protein: 11 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 785 kJ (675 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett108a67 g89%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein108a18 g10%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032513 889 µg-RE1851 %
Betakaroten108a0 µg
Retinol108a13 889 µg
Vitamin D108a833 µg8330 %
Vitamin E108a556 mg-ATE4633 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)500 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)500 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)500 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)500 mg0 %
Vitamin B9 (folat)500 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)500 mg0 %
Kalium (K)200 mg0 %
Natrium (Na)200 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)500 mg0 %
Magnesium (Mg)500 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)200 mg0 %
Kobber (Cu)200 mg0 %
Sink (Zn)500 mg0 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0129Refined or partially-refined food product (US CFR)
A0870Dietary supplement (EUROFIR)
B1842Atlantic cod
C0301Liver oil
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0165Gelatin added
H0214Vitamin d added
H0217Vitamin e added
H0316Vitamin a added
H0356Other substance coated or covered
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
M0214Bottle
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73a
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 108b: Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
74a
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 108b: Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
108a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
108b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: