Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 47,4 g
Vann: 25 g
Fett: 20,7 g
Protein: 5,2 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 48 E%
Fett: 46 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 674 kJ (400 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000220,7 g45%
KarbohydratMI018147,4 g48%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00025,2 g5%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014225 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000225,3 g
SukkerarterMI000222,2 g
Sukker, tilsattMI000221,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325146 µg-RE19 %
BetakarotenMI000267 µg
RetinolMI0002141 µg
Vitamin DMI00021,7 µg17 %
Vitamin EMI00023,6 mg-ATE30 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000234 mg2 %
Kalium (K)MI0002105 mg3 %
Natrium (Na)MI0002167 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000268 mg10 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0008Griddled
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0158Sucrose added
H0186Egg added
H0207Filled or stuffed
H0272Margarine added
J0100Preserved by adding chemicals
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: